Mormoons apostel bezoekt Nederland, Duitsland en Kaapverdië

Mormoons apostel bezoekt Nederland, Duitsland en Kaapverdië

Persbericht
        

Ouderling Ronald A. Rasband van het Quorum der Twaalf Apostelen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen bezoekt deze maand Nederland, Duitsland, en Kaapverdië. Er staan van 11–22 april 2018 bezoeken aan zes steden gepland.

Ouderling Rasband zal onder meer met de leden en zendelingen in deze drie landen bijeenkomen. In Duitsland bezoekt hij Berlijn en Düsseldorf, in Nederland Apeldoorn. In Kaapverdië bezoekt hij Praia, Mindelo en het eiland Fogo.

Ouderling Rasband spreekt de leden in deze gebieden in verschillende bijeenkomsten toe: sommigen in ringconferenties, sommigen in devotionals, en anderen in bijeenkomsten voor zendelingen.

De gebiedspresident, Paul V. Johnson, vergezelt ouderling Rasband in Berlijn, waarna ze samen naar Kaapverdië doorreizen. In Kaapverdië worden ze opgewacht door gebiedszeventiger Joaquim J. Moreira, die ze tijdens hun bezoek in Kaapverdië zal begeleiden.

‘Ik ben heel enthousiast dat ouderling Rasband Europa bezoekt. Zeker na de recente wijzigingen die tijdens de algemene conferentie zijn aangekondigd. Hij zal met veel leiders van de priesterschap en hulporganisaties vergaderen en ons helpen voorwaarts te gaan om de geweldige mensen in Europa op een krachtigere manier te bedienen. Het is een geweldige zegen een van de apostelen van de Heer in Europa op bezoek te krijgen’, aldus president Johnson.

De kerk is sinds 1989 in Kaapverdië gevestigd en het ledental is sindsdien gegroeid tot 13.504 leden. In Duitsland is de kerk al sinds 1843 actief. Er zijn veertigduizend leden. In Nederland heeft de kerk negenduizend leden. De eerste Nederlandse gemeente is in 1862 gesticht.

Het gebiedskantoor van het gebied Europa verzorgt de verslaggeving van het bezoek van ouderling Rasband, inclusief video’s en foto, aan Kaapverdië, Duitsland en Nederland in de online perskamers van die landen.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.