Nieuwsberichten

Abortus uit de strafwet zou tot betere begeleiding moeten leiden

Geen enkele vrouw die met abortus te maken krijgt, zou zonder meer als misdadiger moeten beschouwd worden. Ze verdienen integendeel al ons medeleven en ondersteuning.

De financiën van een groeiende, wereldwijde kerk

Bisschop Gérald Caussé, de presiderende bisschop van de kerk, heeft een begeleidend artikel gepubliceerd naar aanleiding van zijn recente toespraak tijdens de conferentie voor kerkgeschiedenis van 2018: ‘De kerk financieren – de kruising tussen bedrijfsvoering en godsdienst.’

Mormonen in West-Europa komen samen voor een internationale uitzending

Op zondag 3 juni 2018 zullen de mormonen in West-Europa voor een internationale uitzending samenkomen in plaats van een plaatselijke kerkdienst.

Het Eerste Presidium en de leiders van de NAACP roepen op tot meer beschaving en etnische harmonie

Het Eerste Presidium van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen en de leiders van de National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) roepen op tot meer beschaving en etnische harmonie. Leiders van de kerk en de NAACP hebben na overleg in het bestuursgebouw van de kerk op Temple Square in Salt Lake City een gezamenlijke verklaring afgelegd. 

Kerk kondigt nieuw wereldwijd jeugdprogramma voor jongeren en kinderen aan

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft een nieuw jeugdprogramma aangekondigd dat vanaf januari 2020 alle bestaande programma’s voor meisjes, jongens, jongevrouwen en jongemannen vervangt.

Kerk publiceert geschiedenis van de eerste heiligen in verhaalvorm

Het eerste deel in een nieuwe boekenreeks over belangrijke gebeurtenissen in de mormoonse geschiedenis zal deze zomer beschikbaar zijn voor het publiek. De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen publiceert een vierdelige reeks met als titel ‘Heiligen: de geschiedenis van De Kerk van Jezus Christus in de laatste dagen’.

Ouderling Christofferson houdt toespraak voor Britse parlement

Ouderling D. Todd Christofferson, een mormoons apostel, sprak op 1 mei tijdens een bijeenkomst van het Britse parlement tot de invloedrijke All-Party Parliamentary Group (APPG) for International Freedom of Religion or Belief.

Ouderling Rasband bezocht Nederland, Duitsland en Kaapverdië

Ouderling Ronald A. Rasband van het Quorum der Twaalf Apostelen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen bezocht deze maand van 11–22 april 2018 zes steden in Nederland, Duitsland, en Kaapverdië.

Verslag algemene aprilconferentie 2018

De leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in het Conferentiecentrum in Salt Lake City en in kerkgebouwen overal ter wereld hebben op 31 maart en 1 april 2018 aan de 188e algemene aprilconferentie deelgenomen.

Kees van der Staaij ontvangt Family Award

Kees van der Staaij, lid van de Tweede Kamer en fractievoorzitter van de SGP, ontving op 16 april jl. in de Tweede Kamer de Family Award, een onderscheiding voor gezinswaarden.