Stijlgids — de naam van de kerk

Stijlgids — de naam van de kerk

Persberichten

De officiële naam van de kerk is De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Deze naam is in 1838 ontvangen in een openbaring van God aan Joseph Smith.

Hoewel de term ‘mormoonse kerk’ al geruime tijd door het publiek wordt gebruikt als bijnaam voor de kerk, is het geen officiële titel en ontmoedigt de kerk het gebruik ervan.

Als u over de kerk schrijft, verzoeken wij u vriendelijk om u aan deze richtlijnen te houden:

  • Bij de eerste vermelding wordt de voorkeur gegeven aan de officiële naam: ‘De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.’
  • Vermijd alstublieft het gebruik van ‘de mormoonse kerk’ of ‘de Kerk van de Heiligen der Laatste Dagen’.
  • Als u een verkorte naam wilt gebruiken, moedigen wij u aan om termen als ‘de kerk’ of ‘de Kerk van Jezus Christus’ te bezigen.
  • Als u het over de kerkleden hebt, heeft ‘heiligen der laatste dagen’ de voorkeur, maar ‘mormonen’ is acceptabel.
  • ‘Mormon’ of ‘Mormoons’ is correct in eigennamen zoals het Boek van Mormon, Mormon Tabernacle Choir of Mormon Trail, of wanneer gebruikt als een bijvoeglijk naamwoord in uitdrukkingen zoals ‘mormoonse pioniers’.
  • De term ‘mormonisme’ is acceptabel in beschrijvingen van de leer, cultuur en levenswijze waarmee De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen zich onderscheidt.
  • Als u mensen of organisaties noemt die aan polygamie doen, zijn de termen ‘mormonen’, ‘mormoonse fundamentalisten’, ‘mormoonse dissidenten’ enz. niet juist. In het Associated Press Stylebook staat: ‘Het is niet juist om de term mormoons te gebruiken voor de andere (…) kerken die zijn afgesplitst na de dood van [Joseph] Smith.’

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.